Danie główne
Nadziane mielone
- Z mięsem
- Średni
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Mięso mielimy i wyrabiamy jak na mielone (bułka, jajo, przesmazona cebulka, sol, pieprz, przyprawy według smaku)
2
Cukinię, cebulę, paprykę, boczek, kroimy w drobną kostkę.
3
Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji, każdą, rozpłaszczamy, wypełniamy warzywami, szczelnie zamykamy, formujemy tworząc roladki.
4
Roladki obtaczamy w mące, obsmażamy na rumiano, po chwili dokładamy pozostałe warzywa i podsmażamy pare minut. Całośc zalewamy szklanką wody i dusimy.
5
Po ok 30 min dodajemy koncentrat, sól, pieprz, ulubione zioła. Mieszamy, i na małym ogniu dajemy się połączyc smakom.
6
Podajemy z ulubioną surówką i ziemniaczkami :)