• Flatbread
  • Flatbread
  • Flatbread

Przystawka

Flatbread

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Posmaruj blachę olejem. Wsyp mąkę, sól i drożdże do misy i przy minimalnej prędkości wymieszaj hakiem do ciasta, dodając oliwę, jajko i letnią wodę.

2

Zagniataj przez 1 min. z prędkością minimalną i przez 4 min. z prędkością w pozycji 1, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

Biała mąka chlebowa
350g
Sól
2,5ml (½ łyżeczki)
Suszone drożdże
7g saszetka (1½ łyżeczki)
Ciepła woda
210ml
Oliwa z oliwek
15ml (1 łyżka)


Do przyozdobienia:

Świeża szałwia
6 listków
Czerwona cebula – pokrojona w cienkie plasterki
½
Suszone drożdże
7g saszetka (1½ łyżeczki)
Gruboziarnista sól morska
Grubomielony pieprz czarny
Oliwa z oliwek
30ml (2 łyżki)

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.