Deser
Ciasto z truskawkami
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Wszystkie składniki kruszonki umieść w misie robota. Na ramieniu zamontuj mieszadło "K" uruchom robot ustawiając prędkość 4, mieszaj aż powstaną „okruszki”. Wstaw do lodówki.
2
Piekarnik rozgrzej do 170° C.
3
Masło, olej i cukier przełóż do misy robota. Za pomocą mieszadła "K" miksuj przez ok 3 minuty, aż masa stanie się biała i puszysta.
4
Nie przerywając mieszania dodaj po 1 jajku, następnie dodaj ekstrakt z wanilii lub cukier waniliowy oraz sól.
5
W osobnej misie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i drożdżami oraz zmielonymi migdałami, teraz stopniowo dodawaj suche produkty do masy i mieszaj ustawiając robot na prędkość "3", aż wszystko dokładnie się połączy.
6
Masę przelej do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem blaszki. Na wierzchu ciasta ułóż połówki truskawek i posyp kruszonką. Piecz 40 minut.