• Zupa puree z mięsnym kuleczkami

Zupa

Zupa puree z mięsnym kuleczkami

  • Z mięsem
  • Średni
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Cebule i czosnek obrać. Cebulę , czosnek zblendowac Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również zblendowac Na dnie garna rozgrzać oliwę. Dodać zblendowane warzywa lubczyk, rozmaryn i brązowy cukier. Całość smażyć przez ok. 10-15 minut.. Dolać bulion i gotować zupę. Pod koniec gotowania zupę zabielić śmietaną. Doprawić oregano, solą i pieprzem do smaku. Zupę podawać z klopsikami, fantazyjnie udekorowaną kleksami śmietany i listkami bazylii

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło K

- mieszadło do przekładania

- maszynka do mielenia mięsa

- szatkownica

- kostkarka

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

2 cebule
4 ząbki czosnku
8 dużych, mięsistych pomidorów (lub 3 puszki)
0,7 l bulionu warzywnego
Kilka łyżek oliwy
Kilka gałązek lubczyku
1 gałązka rozmarynu
1 łyżeczka oregano
1-2 łyżeczki brązowego cukru
200 ml śmietany 30%
Liście bazylii
Sól i pieprz

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.