Zupa
Zupa puree z mięsnym kuleczkami
- Z mięsem
- Średni
- Do 60 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
- mieszadło do przekładania
- maszynka do mielenia mięsa
- szatkownica
- kostkarka
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Cebule i czosnek obrać. Cebulę , czosnek zblendowac Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również zblendowac Na dnie garna rozgrzać oliwę. Dodać zblendowane warzywa lubczyk, rozmaryn i brązowy cukier. Całość smażyć przez ok. 10-15 minut.. Dolać bulion i gotować zupę. Pod koniec gotowania zupę zabielić śmietaną. Doprawić oregano, solą i pieprzem do smaku. Zupę podawać z klopsikami, fantazyjnie udekorowaną kleksami śmietany i listkami bazylii