• Kokosanki 18 +

Deser

Kokosanki 18 +

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

6 białek
szczypta soli
6 dużych łyżek cukru
300 g drobnego kokosu
tabliczka gorzkiej czekolady
50 ml smakowej wódki

Przepis podstawowy

1

Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę. Ubijając powoli dodaj cukier aż cała masa będzie gęsta, śnieżnobiała i szklista.

2

Do masy dodaj kokos i wymieszaj delikatnie łyżką.

3

Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopni

4

Wyłóż blaszkę do pieczenia papierem i nakładaj masę kokosową formując kulki (przyda się łyżka do lodów).

5

Piecz około 18-20 minut do zarumienienia.

6

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę dodając do niej 50 ml wódki

7

Przestudzone kokosanki namocz w czekoladzie i pozostaw do zastygniecia

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.