• Pizza z serem scamorza affumicata

Danie główne

Pizza z serem scamorza affumicata

  • Z mięsem
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

Na ciasto:
30 g świeżych drożdży
150 ml ciepłej wody
1/2 łyżeczki cukru
250 g mąki pszennej typ 550
1 łyżeczka soli
1 łyżka oliwy lub oleju
Dodatki:
1/2kg sera scamorza affumicata
1/2kg pieczarek
250g prosciutto
300ml passaty pomidorowej

Przepis podstawowy

1

Drożdżecwymieszać z cukrem i ciepłą wodą i odstawić do wyrośnięcia. Do miski robota przesiać mąkę i dodać resztę składników i rozczyn. Włączyć robota i pozwolić mu wyrabiać ciasto. Wyrobione ciasto przełożyć do wyrośnięcia. Po 1h, ciasto przełożyc na blachę, posmarować passatą, położyć pieczarki, prosciutto i posypać serem. Piec w 200 stopniach przez około 20 minut.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.