• Truskawkowe mrożone babeczki

Deser

Truskawkowe mrożone babeczki

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- mieszadło do przekładania

- mieszadło uniwersalne

- blender

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

150g jogurtu naturalnego
200g truskawek (malin, jagód)
100g mleka roślinnego lub krowiego

Przepis podstawowy

1

Jogurt naturalny miksujemy z mlekiem. Masę wykładamy na spód foremek i układamy w zamrażarce na ok 15 minut. Truskawki blendujemy, wyciągamy nasze babeczki i masę truskawkową przelewamy do foremek. Wszystko wkładamy ponownie do zamrażalnika na ok godzinę, na spacer i po powrocie mamy gotowe

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.