Zupa
Aksamitna zupa jagodowa z cukrem demerara
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- przecierak do owoców
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Zagotowujemy wodę wraz z jagodami. Kilka odkładamy do dekoracji. Do gotującej wody dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczona w pół szklanki zimnej wody. Szybko mieszamy. Przecieramy.
2
Osobno gotujemyw osolonej wodzie makaron. Odcedzamy
3
Ubijamy śmietanę na sztywno.
4
Doprawiamy przetarta zupę cukrem. Wylewamy na talerz. Wykładamy na wierzch zupy gniazdko makaronu. Następnie kleks z bitej śmietany.Posypujemy odłożonymi jagodami,cukrem demerara,cynamonem i/ lub wanilią