• Tarta Pawliczkowej

Przystawka

Tarta Pawliczkowej

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

SKŁADNIKI:

Mąka pszenna
Zimne masło
Jajko
Sól
Pieczarki
Papryka
Szynka
Ser camembert
Pieprz
Pomidor
Jogurt naturalny

Przepis podstawowy

1

Ciasto na tartę :-) Zakładamy mieszadło K 200g mąki pszennej 100g zimnego masla 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy ze sobą , formujemy kule wkładamy na 15 min do lodówki . Po tym czasie wałkujemy , wykładamy do formy na tartę i podpieramy 15 mim .

2

Za ten czas kiedy ciasto nam się delikatnie podpieka , Montujemy szatkownica z tarczą o małych oczkach i siekamy po kolei , pieczarki , papryka , ser camembert najlepiej zmrożony. Po tej operacji, wykładamy do miski , dodaj surowe jajko , pieprz , sól do smaku i łyżkę jogurtu naturalnego.

3

Wyciągnij podpieczone ciasto tarty z piekarnika , nałóż na nie zawartość pomieszane miski . Udekoruj pomidorami , wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut . Ciesz się smakiem Można jeść zimne i ciepłe Moje składniki są moimi ulubionymi ale możesz dodać , każde warzywo jakie lubisz Smacznego.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.