Przystawka
Tarta Pawliczkowej
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Ciasto na tartę :-) Zakładamy mieszadło K 200g mąki pszennej 100g zimnego masla 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy ze sobą , formujemy kule wkładamy na 15 min do lodówki . Po tym czasie wałkujemy , wykładamy do formy na tartę i podpieramy 15 mim .
2
Za ten czas kiedy ciasto nam się delikatnie podpieka , Montujemy szatkownica z tarczą o małych oczkach i siekamy po kolei , pieczarki , papryka , ser camembert najlepiej zmrożony. Po tej operacji, wykładamy do miski , dodaj surowe jajko , pieprz , sól do smaku i łyżkę jogurtu naturalnego.
3
Wyciągnij podpieczone ciasto tarty z piekarnika , nałóż na nie zawartość pomieszane miski . Udekoruj pomidorami , wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut . Ciesz się smakiem Można jeść zimne i ciepłe Moje składniki są moimi ulubionymi ale możesz dodać , każde warzywo jakie lubisz Smacznego.