• Makaronowa sałatka z pesto z papryki z pomidorkami, rukolą i mozzarellą

Przystawka

Makaronowa sałatka z pesto z papryki z pomidorkami, rukolą i mozzarellą

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

SKŁADNIKI:

Pesto
2 papryki
garśc orzechów nerkowca
50 parmezanu
1 ząbek czosnku- posiekany
1 łyżeczka soku z cytryny
5 łyżek oliwy
sól, pieprz do smaku
300 g makaronu
250 g pomidorków cherry
dwie garście rukoli
250 g mozzarelli

Przepis podstawowy

1

Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Z papryki delikatnie wykroić zieloną części i wyjąć gniazda nasienne. Ułożyć papryki na blasze do pieczenia i opiekać ok 15 minut, przewracając żeby się przypiekły z każdej strony. Papryki przełożyć do foliowej torebki i odstawić do ostygnięcia. Po przestygnięciu zdjąć z nich skórkę i przełożyć do melaksera, dodać pozostałe składniki pesto i zmiksować na gładkie pesto.

2

Makaron ugotować do miękkości, odsączyć i do jeszcze ciepłego makaronu przełożyć pesto i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Pomidorki pokroić na pół, przełożyć do makaronu, dodać rukolę i pokrojoną w kostkę mozzarellę.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.