Przystawka
Makaronowa sałatka z pesto z papryki z pomidorkami, rukolą i mozzarellą
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Z papryki delikatnie wykroić zieloną części i wyjąć gniazda nasienne. Ułożyć papryki na blasze do pieczenia i opiekać ok 15 minut, przewracając żeby się przypiekły z każdej strony. Papryki przełożyć do foliowej torebki i odstawić do ostygnięcia. Po przestygnięciu zdjąć z nich skórkę i przełożyć do melaksera, dodać pozostałe składniki pesto i zmiksować na gładkie pesto.
2
Makaron ugotować do miękkości, odsączyć i do jeszcze ciepłego makaronu przełożyć pesto i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Pomidorki pokroić na pół, przełożyć do makaronu, dodać rukolę i pokrojoną w kostkę mozzarellę.