• Cukiniowe spaghetti z granatem, orzechami i sosem tahini

Przystawka

Cukiniowe spaghetti z granatem, orzechami i sosem tahini

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Zamontuj spiralizer i z jego pomocą pokrój cukinię w cienkie paski "spaghetti".

2

Podsmaż na patelni przez 2-3 minuty pokrojoną cukinię. Kiedy lekko zmięknie, zdejmij ją z patelni.

3

Pokrój rzodkiewki w cienkie plasterki.

4

W młynku zmiksuj składniki sosu, dopraw solą i pieprzem.

5

Na talerzu ułóż cukinię, ziarenka granatu, orzechy włoskie i rzodkiewkę. Polej sosem tahini.

Jest to jedna porcja obiadowa lub dwie przystawki.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- młynek uniwersalny

- spiralizer

SKŁADNIKI:

1 średnia cukinia
2 łyżki ziaren granatu
2 łyżki orzechów włoskich
4 duże rzodkiewki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki miodu
1 łyżka pasty tahini
sól
pieprz

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.