• Gnocchi parisienne z pesto rosso

Danie główne

Gnocchi parisienne z pesto rosso

  • Wege
  • Średni
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Wodę, masło i szczyptę soli zagotować w garnku, po czym dodać 125 g masła i wyrobić łyżką w garnku. Ściągnąć garnek z gazu i dodając po kolei jajka wyrabiać ciasto łyżką. Dodać garść parmezanu, zamieszać i przełożyć wszystko do rękawa cukierniczego.

2

Zagotować wodę w dużym garnku, wyciskać z rękawa cukierniczego po ok. 2 cm ciasta i ucinać nożem nad wrzątkiem. Gnocchi będą gotowe gdy wypłyną na powierzchnię.

3

Przy użyciu blendera zmiksowąć ze sobą suszone pomidory, ząbki czosnku, bazylię, 100 g parmezanu i kilka łyżek oliwy. Następnie dolewać stopniowo oliwę i blendować do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić pesto solą i pieprzem.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

200 ml wody
50 mg masła
125 g mąki
2 jajka
300 g suszonych pomidorów
4 ząbki czosnku
30 g bazylii
100 g + garść parmezanu
duża garść orzechów np. włoskich, laskowych, piniowych
oliwa z oliwek
sól
pieprz

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.