Deser
Kokosowy pudding z komosy ryżowej z musem truskawkowym
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Komosę ryżową zagotuj w mleku kokosowym z dodatkiem laski wanilii. Gotuj przez ok. 15 min. do miękkości komosy. Jeśli komosa jest za gęsta, możesz dolać niewielką ilość wody.
2
Na ramieniu robota zamontuj blender kielichowy. Komosę umieść w blenderze i zmiksuj na gładki mus ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 4. Przełóż do miski.
3
W blenderze umieść truskawki. Truskawki miksuj ustawiając moc w pozycję 5 przez około 20 sekund
4
Do pucharków nałóż kolejno mus truskawkowy, a na wierzch mus z komosy ryżowej. Ozdób kawałkami truskawek i ziarenkami granatu, posyp wiórkami kokosowymi.