• Kokosowy pudding z komosy ryżowej z musem truskawkowym

Deser

Kokosowy pudding z komosy ryżowej z musem truskawkowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Komosę ryżową zagotuj w mleku kokosowym z dodatkiem laski wanilii. Gotuj przez ok. 15 min. do miękkości komosy. Jeśli komosa jest za gęsta, możesz dolać niewielką ilość wody.

2

Na ramieniu robota zamontuj blender kielichowy. Komosę umieść w blenderze i zmiksuj na gładki mus ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 4. Przełóż do miski.

3

W blenderze umieść truskawki. Truskawki miksuj ustawiając moc w pozycję 5 przez około 20 sekund

4

Do pucharków nałóż kolejno mus truskawkowy, a na wierzch mus z komosy ryżowej. Ozdób kawałkami truskawek i ziarenkami granatu, posyp wiórkami kokosowymi.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

100 g komosy ryżowej suchej, białej
400 ml, czyli puszka mleka kokosowego
1 laska wanilii
2 garści truskawek
kilkanaście ziarenek granatu
szczypta wiórków kokosowych

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.