• Babeczki waniliowe

Deser

Babeczki waniliowe

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Zacznij od rozgrzania piekarnika do temperatury 180°C.

2

Umieść masło i cukier w misie robota kuchennego, po zamocowaniu mieszadła do kremów. Ubijaj masło z cukrem do uzyskania jasnej, kremowej masy.

3

Wbijaj po kolei jaja, dodaj wanilię i dalej ubijaj, aż składniki całkowicie się połączą. Następnie delikatnie wmieszaj mąkę.

4

Przełóż do foremek na babeczki i piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku przez 15 minut lub do momentu, aż babeczki wyrosną i nabiorą złotego koloru, a wbijana w środek wykałaczka będzie czysta po wyjęciu.

5

Przed udekorowaniem pozostaw do ostygnięcia na kratce.

6

Umieść masło i połowę cukru pudru w czystej misie robota kuchennego, po zamocowaniu mieszadła elastycznego, i uruchom urządzenie z minimalną prędkością. Gdy masło i cukier połączą się, dodaj resztę cukru pudru i 2 łyżki wody o temperaturze pokojowej, a następnie ubijaj do uzyskania gładkiej i kremowej masy. Dodaj więcej wody do uzyskania konsystencji umożliwiającej wyciśnięcie przez szprycę.

Udekoruj babeczki kremem z masła i cukru, kremem lemon curd i ziarnami maku

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

NA BABECZKI
Masło, miękkie
225 g
Cukier drobny
225 g
Jaja
4
Ekstrakt waniliowy
pół łyżeczki
Mąka z dodatkiem proszku do pieczenia, przesiana
225 g
NA LUKIER
Masło, miękkie
250 g
Cukier puder, przesiany
500 g
Lemon curd
Nasiona maku

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.