• Roladki z indyka po włosku

Danie główne

Roladki z indyka po włosku

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- spiralizer

SKŁADNIKI:

500 g sznycli z indyka
1 cebula
2 ząbki czosnku
100 g szynki parmeńskiej
2 gałązki tymianku
150 g gorgonzoli
200g pomidorków koktajlowych
Sól
Pieprz
1 łyżka masła klarownego
150 ml śmietany kremówki
2 cukinie

Przepis podstawowy

1

Sznycle zawinąć w plasterki szynki.

2

Cebulę i czosnek posiekać w malekserze.

3

Na rozgrzanym maśle obsmażyć na rumiano sznycle. Dodać cebulkę i czosnek.

4

Następnie dodać tymianek, przekrojone na pół pomidorki i gorgonzolę.

5

Podsmażyć razem chwilę, dodać śmietankę i przyprawić do smaku solą i pieprzem

6

Podawać z makaronem z cukini, który zrobimy w spiralizerze

7

Makaron gotować ok.5 minut w wodzie z solą.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.