• Naleśniki z twarogiem

Deser

Naleśniki z twarogiem

  • Z mięsem
  • Średni
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mleka
7 łyżek stołowych mąki
2 łyżki cukru
2 jaja wiejskie
Nadzienie:
Twaróg półtłusty
Truskawki
Łyżka cukru
1 białko kurze

Przepis podstawowy

1

Wszystkie składniki ciasta mieszamy mikserem. Blendujemy składniki nadzienia, białko ubijamy Mieszamy szpatułką białko z nadzieniem. Patelnie do naleśników smarujemy łyżeczką oleju i nagrzewamy. Pieczemy z obu stron na złoty kolor. Każdy placek smarujemy po ostudzeniu nadzieniem i rolujemy lub składamy w trójkąt Smacznego!!!

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.