Danie główne
Pizza domowa
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Drożdże, łyżeczkę cukru rozrobić w szklance letniej wody i odłożyć na ok 10 min.
2
Do misy miksera wsypać mąkę, szczyptę soli, oliwę z oliwek oraz zaczyn z drożdży. Włączyć program Desery/Ciasto/Ciasto zwykłe i wyrobić ciasto na pizze wraz z wyrośnięciem.
3
W trakcie wyrabiania ciasta pociąć cebulę w cienkie piórka a paprykę w drobne paseczki.
4
Kwadratową blachę z piekarnika natłuścić olejem i posypać bułką tartą. Po wyrośnięciu rozłożyć cienko ciasto na blachę, rozsmarować przecier pomidorowy, posypać oregano, rozłożyć na całości salami oraz paprykę z cebulą. Na końcu zetrzeć na wierzch ser mozzarella.
5
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni - góra dół, piec 15 min. Smacznego.