Danie główne
Pierogi z jagodami z kokosową nutą
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- wałkowarka do makaronu
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W misie robota wymieszać mąkę pszenną i kokosową, dodać szczyptę soli. Następnie powoli wlewać roztopione masło i gorącą wodę zagniatając ciasto hakiem. Wyrabiać ciasto przez kilka minut aż będzie miękkie i sprężyste. Odstawić ciasto zawinięte w folię na około 30 min.
2
Zamontować wałkowarkę do makaronu. Ciasto podzielić na części i następnie wałkować każdą z części do grubości nr 2. Wykrajać kółka szklanką. Jagody wymieszać z cukrem. Nakładać po łyżeczce farszu na środek, następnie składać na pół i dokładnie zlepiać.
3
Zagotować wodę w garnku ze szczyptą soli i wrzucać pierogi na wrzątek. Gotować przez ok. 3 min., potem wyjąć łyżką cedzakową. Podawać pierogi polane jogurtem naturalnym wymieszanym z cukrem oraz posypać świeżymi jagodami.