Przystawka

Białe gazpacho

  • Wege
  • Średni
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Włóż chleb do bulionu, aby się namoczył

2

Zamontuj blender w robocie, włóż do niego pozostałe składniki oraz wywar z chlebem, ale bez oliwy

3

Blendując na niskich obrotach, stopniowo dolewaj oliwy, aż uzyskasz gładką, kremową zupę

4

Dodaj pieprz i sól wg uznania

5

Odstaw do lodówki, podawaj schłodzone z chlebem

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

czerstwy chleb bez brzegów
5 kromek
ocet sherry
100ml
bulion
500ml
ogórki
2
winogrona bezpestkowe zielone
200g
czosnek
2 ząbki
sól i pieprz
oliwa z oliwek
100ml

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.