Deser
Sernik na czekoladowym biszkopcie
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło uniwersalne
- wyciskarka do cytrusów
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Do misy robota wbij białka, dodaj szczyptę soli.
2
W ramieniu rota zamontuj trzepaczkę, ubijaj białka stopniowo zwiększając prędkość do 4.
Łyżka po łyżce dodawaj cukier, aż do otrzymania ubitej piany.
Zmniejsz obroty na 2 i dodawaj po żółtku. Mieszaj do połączenia składników.
3
W osobnej misce połącz 2 mąki i kakao. Przesiej je do przygotowanej ubitej piany.
Za pomocą szpatułki połącz ze sobą i przełóż do formy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150 st C. piecz 40 min.
Po upieczeniu, rzuć formą o podłogę, aby biszkopt nie opadł
4
Serek twarogowy, serek mascarpone, cukier puder, likier waniliowy i ubitą śmietankę umieść w misie.
5
Unieś ramię robota, zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędkość 3. Mieszaj około 1 minuty do połączenia ze sobą wszystkich składników.
Przelej na schłodzony biszkopt.
6
Wstaw do lodówki na 1h do stężenia.
7
W rondelku rozpuść czekoladę i polej ją po schłodzonym serniku.