Deser
Pavlova z truskawkami
- Wege
- Średni
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W misie robota ubić białka że szczyptą soli na sztywną pianę.
2
Dodawać cukier, stopniowo, łyżka po łyżce. Cały czas ubijając, do powstania sztywnej błyszczącej piany.
3
Dodać sok z cytryny i ubić.
4
Przesiać skrobię ziemniaczaną i delikatnie mieszając dodać do ubitej piany.
5
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować okrąg o średnicy 23 cm. Wyłożyć na niego masę brązową i uformować ku górze.
6
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Po 5 minutachzmniejszyc temperaturę do 150 stopni C. Piec 1,5 godziny
7
Beze studzić w lekko uchylonym piekarniku.
8
Wystudzoną beze wyłożyć na parterze.
9
Ubić śmietanę na sztywną, dodać kilka truskawek. Truskawki pokrojone na ćwiartki.
10
Ubitą śmietanę wyłożyć na beze.
11
Udekorować owocami truskawek lub innymi.
12
Smacznego