Danie główne
Kotlety ze słodkich ziemniaków i czerwonej fasoli
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- szatkownica roto
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Na ramieniu robota zamontuj szatkownicę roto z bębnęm o grubych oczkach
2
Bataty obierz i zetrzyj z pomocą z pomocą szatkownicy roto. podobie uczyń z cebulą.
3
Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę, smaż 5 minut, następnie dodaj bataty i smaż kolejne 10-15 minut aż zmiękną.
4
Do warzyw dodaj przyprawy, wymieszaj i odstaw do przestygnięcia.
5
Fasolę wyłóż na sitko, przepłucz wodą, odsącz i przełóż do miski. Następnie rozgnieść fasolę widelcem, dodaj przestudzone bataty, jajko i posiekana kolendrę, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj najlepiej ręką. Z masy ulep kotlety i odstaw je do lodówki na co najmniej godzinę.
6
Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmaruj oliwą, następnie wyłóż na nią kotlety.
Piecz ok 25-30 minut, w połowie pieczenia obróć na drugą stronę. Podawaj z guacamole i salsą z pomidora.