Przystawka
Kwiatowy malinowy sernik na zimno
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Serek twarogowy wlizyc do miski, dodać maliny i całość dokładnie zmiksować.
2
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno w mikserze za pomocą trzepaczką. Całość przełożyć do sera i wymieszać.
3
Jedna galaretkę zalać 250 ml wrzącej wody, wymieszać. Kwiaty opłukać pod wodą. Na dnie foremki np na babkę wlać trochę galaretki, wlizyc na 3 minuty do zamrażalnika. Wyjąć, na galaretkę ułożyć kwiaty, owoce, listki. Ostrożnie zalać resztą gakaretki. Wstawić znowu na 3 minuty do zamrażalnika.
4
Drugą galaretkę zalać 250 ml wrzątku, wymieszać, dodać 1 łyżeczkę żelatyny. Odstawić az troszkę przestygnie.
5
Uruchomić mikser na małych obrotach, stopniowo wlać galaretkę cały czas mieszając.
6
Wyjąć formę z zamrażalnika, wlać do niej masę malinową. Wstawić do lodówki na noc lub 6 godz.
7
Zeby wyjac cuadto z firmy np sikoniwej nalać ciepłej wody do miski, wstawić formę z ciastem na 2 minuty, żeby delikatnie odeszło od ścianek. Odwrócić formę na talerz i ostrożnie zdjac formę. Ciasto na Talerz i ozdobić kwiatami i owocami.