• Tort bez cukru i mąki

Deser

Tort bez cukru i mąki

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- wyciskarka do cytrusów

SKŁADNIKI:

4 jajka
1 łyżka ksylitolu / miodu
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
15dkg drobnych wiórków kokosowych
300ml śmietanki 30%
20dkg ulubionych owoców
1 cytryna
0,5 szklanki wody

Przepis podstawowy

1

Jajka z ksylitolem ubijamy na sztywno.

2

Dodajemy proszek do pieczenia i wiórki kokosowe.

3

Pieczemy w 170 stopniach z termoobiegiem.

4

Wyciśnięty sok z cytryny mieszamy z wodą i skrapiamy wystudzone ciasto.

5

Umijamy śmietankę na sztywno i dodajemy owoce pokrojone lub w całości i nakładamy na ciasto. Gotowe:)

6

Ciasto przechowujemy w lodówce.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.