• Chleb orkiszowy.

Przystawka

Chleb orkiszowy.

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

Mąka orkiszowa 1kg
Płatki owsiane 100g
Siemię lniane 200g
Drożdże świeże 40g
Woda 700ml
Sól 1 łyżeczka

Przepis podstawowy

1

Połączyć mąkę, płatki owsiane, siemię lniane i sól. W osobnej misce rozpuścić drożdże w letniej wodzie.

2

Wszystkie składniki włożyć misy robota i wyrabiać przez 7 minut.

3

Wyciąć ciasto i odstawić do wyrośnięcia na około 40 min.

4

Następnie przełożyć do nasmarowanych olejem foremek i odstawić na 20 min.

5

Piec 50 min w 190 stopniach.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.