• Bezglutenowy budyń a'la Kinder Bueno

Deser

Bezglutenowy budyń a'la Kinder Bueno

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

3 szklanki mleka kokosowego
3 szklanki kaszy jaglanej
20 daktyli
1 gorzka czekolada
2 łyżki oleju z pestek winogron, kokosowego
szczypta soli
około 1/2 szklanki orzechów laskowych

Przepis podstawowy

1

Kaszę jaglaną opłukać wrzątkiem, następnie odcedzić.

2

Opłukaną kaszę wsypać do garnka, dodać mleko kokosowe, daktyle, olej i szczyptę soli. Wszystko gotować na małym ogniu, aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut.

3

Ugotowaną masę przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować na gładką, jednolitą masę.

4

W międzyczasie czekoladę połamać na małe kostki.

5

Połowę masy przełożyć do szklanek, a do pozostałej części gorącej masy w blenderze dodać czekoladę oraz orzechy. Całość zmiksować na gładką masę.

6

Budyń czekoladowy przełożyć do szklanek.

7

Przed podaniem całość schłodzić i posypać czekoladą oraz orzechami. SMACZNEGO!!!

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.