Deser
Bezglutenowy budyń a'la Kinder Bueno
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Kaszę jaglaną opłukać wrzątkiem, następnie odcedzić.
2
Opłukaną kaszę wsypać do garnka, dodać mleko kokosowe, daktyle, olej i szczyptę soli. Wszystko gotować na małym ogniu, aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut.
3
Ugotowaną masę przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować na gładką, jednolitą masę.
4
W międzyczasie czekoladę połamać na małe kostki.
5
Połowę masy przełożyć do szklanek, a do pozostałej części gorącej masy w blenderze dodać czekoladę oraz orzechy. Całość zmiksować na gładką masę.
6
Budyń czekoladowy przełożyć do szklanek.
7
Przed podaniem całość schłodzić i posypać czekoladą oraz orzechami. SMACZNEGO!!!