Zupa

Zupa porowo-ziemniaczana

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Unieś głowicę robota Cooking Chef za pomocą dźwigni

2

Zamontuj osłonę przed wysoką temperaturą

3

Do misy robota dodaj pory, ziemniaki, kostkę rosołową, sól i pieprz.

4

Zalej wodą aż do przykrycia zawartości misy

5

Opuść ramię robota i ustaw temperaturę na 100 stopni, a czas na 30 minut. Włącz.

6

Po skończeniu, przestudź zupę. Przelej do blendera. Blender zamontuj w robocie. Zblenduj do uzyskania pożądanej konsystencji.

7

Przelej do miski, dodaj śmietanę i posyp gałką muszkatołową

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

pory pokrojone w krążki
3 szt
obrane ziemniaki
3 szt
kostka rosołowa z kurczaka
1 szt
śmietana creme fraiche
woda
sól, pieprz, gałka muszktatołowa
wg uznania

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.