Zupa

Letni krem z żółtej cukinii

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- blender

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

500 g żółtej cukinii
100 g śmietany 30%
25 g masła
300 ml bulionu
sól
pieprz
3 ząbki czosnku
szczypta curry
szczypta słodkiej papryki
szczypta kuminu
100 g dowolnej wędzonej ryby
100 g sera żółtego

Przepis podstawowy

1.

Cukinię umyj i osusz.

2.

Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą o dużych oczkach, cukinię zetrzyj ustawiając prędkość robota na „2”

Usuń malakser, odstaw wraz z cukinia na bok

3.

Zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne.
Misę robota rozgrzej do 110°C w misie umieść masło, gdy się rozpuści, zwiększ temperaturę misy do 150°C, dodaj startą cukinię
smaż 10 minut stale mieszając z prędkością minimalną, po tym czasie dodaj śmietankę zgnieciony czosnek oraz przyprawy.

Całość duś 30 minut

4.

Masę przelej do blendera, zamknij pokrywę, zamontuj blender na ramieniu robota, miksuj 2 minuty z prędkością „4”

podawaj z serem i wędzoną rybą

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.