Zupa
Letni krem z żółtej cukinii
- Ryba
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- blender
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Cukinię umyj i osusz.
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser z tarczą o dużych oczkach, cukinię zetrzyj ustawiając prędkość robota na „2”
Usuń malakser, odstaw wraz z cukinia na bok
3.
Zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne.
Misę robota rozgrzej do 110°C w misie umieść masło, gdy się rozpuści, zwiększ temperaturę misy do 150°C, dodaj startą cukinię
smaż 10 minut stale mieszając z prędkością minimalną, po tym czasie dodaj śmietankę zgnieciony czosnek oraz przyprawy.
Całość duś 30 minut
4.
Masę przelej do blendera, zamknij pokrywę, zamontuj blender na ramieniu robota, miksuj 2 minuty z prędkością „4”
podawaj z serem i wędzoną rybą