Deser

Konfitura morelowa z domowej spiżarni

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

Unieś ramię robota. Zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne do wysokich temperatur.

2.

W misie robota umieść owoce pozbawione pestek oraz cukier.

3.

Ustaw temperaturę misy na 100°C uruchom robot, ustawiając prędkość pracy na „minimum”

Smaż konfiturę przez 20-30 minut

4.

pod koniec dodaj mąką ziemniaczaną połączoną wcześniej z 50 ml zimnej wody.

 

Konfitura zgęstnieje po przestygnięciu, będzie świetnym dodatkiem do ciast, deserów czy śniadania we Francuskim stylu

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

600 g morel
30 g mąki ziemniaczanej
50 ml zimnej wody
200 g cukru

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.