Deser
Kremowy deser cytrynowy
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Do przyozdobienia:
Przepis podstawowy
1.
KREM:
Cytryny sparz, wyszoruj i otrzyj z nich skórkę.
2.
Następnie zamontuj na ramieniu robota wyciskarkę do cytrusów z pomocą wyciskarki, wyciśnij sok z cytryn.
3.
Unieś ramię robota, zamontuj trzepaczkę oraz mieszadło uniwersalne, do misy robota wlej dwa jajka i 2 żółtka, dodaj cukier. Uruchom robot ustawiając prędkość „3” oraz temperaturę misy na 67°C
stale mieszając, ogrzewaj krem do momentu gdy zgęstnieje niczym budyń teraz dodaj sok z cytryny, skórkę, masło i mieszaj do zgęstnienia kremu, zwiększając temperaturę do 71°C
4.
Krem przestudź, następnie szprycuj bądź wykładaj w zależności od potrzeb
DESER:
W pucharku na przemian umieszczaj ciasteczka amaretti i krem cytrynowy, bogato udekoruj owocami i bitą śmietaną