Przystawka

Wegetariańskie kotleciki z bobu

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

Bób gotuj przez 7-8 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedź i umieść w malakserze wyposażonym w noże. Dodaj natkę pietruszki.

Blenduj 2 minuty ustawiając prędkość robota w pozycji „2”

2.

Tak przygotowaną masę przełóż do misy robota. Następnie w malakserze umieść cebulę, siekaj ją 15 sekund ustawiając prędkość robota na „3”

cebulę dodaj do bobu

3.

Na ramieniu robota zamotuj mieszadło „K”
do masy dodaj jajko oraz mąką, mieszaj całość z prędkością „3” przez 1-2 minuty.

Masa powinna być zwarta, jeśli jest zbyt zbita dodaj odrobinę wody, jeśli zbyt lejąca, łyżkę bułki tartej

4.

Z masy formuj kotleciki, opanieruj je w bułce tartej i smaż na gorącym oleju przez 2 minuty z każdej strony.

 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- blender

SKŁADNIKI:

500 g bobu
2 jajka
2 łyżki mąki pszennej
natka pietruszki
1 cebula
250 g bułki tartej
olej do smażenia

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.