Przystawka
Wegetariańskie kotleciki z bobu
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Bób gotuj przez 7-8 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedź i umieść w malakserze wyposażonym w noże. Dodaj natkę pietruszki.
Blenduj 2 minuty ustawiając prędkość robota w pozycji „2”
2.
Tak przygotowaną masę przełóż do misy robota. Następnie w malakserze umieść cebulę, siekaj ją 15 sekund ustawiając prędkość robota na „3”
cebulę dodaj do bobu
3.
Na ramieniu robota zamotuj mieszadło „K”
do masy dodaj jajko oraz mąką, mieszaj całość z prędkością „3” przez 1-2 minuty.
Masa powinna być zwarta, jeśli jest zbyt zbita dodaj odrobinę wody, jeśli zbyt lejąca, łyżkę bułki tartej
4.
Z masy formuj kotleciki, opanieruj je w bułce tartej i smaż na gorącym oleju przez 2 minuty z każdej strony.