Danie główne

Chilli sin carne - chilli bez mięsa

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże. W malakserze umieść pokrojone na mniejsze części marchewki, czosnek, obrany seler naciowy. Siekaj 30 sekund z prędkością „3”

2.

Zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszało elastyczne.

3.

W misie robota umieść masło. Ustaw temperaturę misy na 160°C dodaj posiekane warzywa, smaż 5 minut z prędkością „min” następnie dodaj pomidory, duś całość 1o minut, dodaj soczewicę, duś kolejne 15 minut, po tym czasie dodaj pozostałe składniki i duś całość 20 minut

Danie doskonale smakuje w towarzystwie tortilli

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

600 g pomidorów z puszki
2 cebule
2 małe marchewki
1 lub 2 ząbki czosnku
1 łodyga selera naciowego
1 łyżka masła
600 g fasoli czerwonej z puszki
125 ml soczewicy czerwonej
80 ml koncentratu pomidorowego
2 łyżki sosu sojowego
przyprawa do chili con carne
6 łyżek słodkiej śmietany
sól
pieprz


Do przyozdobienia:

natka pietruszki

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.