Danie główne
Chilli sin carne - chilli bez mięsa
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Do przyozdobienia:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże. W malakserze umieść pokrojone na mniejsze części marchewki, czosnek, obrany seler naciowy. Siekaj 30 sekund z prędkością „3”
2.
Zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszało elastyczne.
3.
W misie robota umieść masło. Ustaw temperaturę misy na 160°C dodaj posiekane warzywa, smaż 5 minut z prędkością „min” następnie dodaj pomidory, duś całość 1o minut, dodaj soczewicę, duś kolejne 15 minut, po tym czasie dodaj pozostałe składniki i duś całość 20 minut
Danie doskonale smakuje w towarzystwie tortilli