Danie główne
Bigos z młodą kapustą
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże.
2.
Kapustę kiszoną przelej 2 razy zimną wodą, umieść w malakserze wyposażonym w noże, siekaj 5 sekund ustawiając prędkość pracy robota na „3”
przełóż do innego naczynia
3.
kapustę białą podziel na mniejsze części, kolejno umieszczaj w malakserze wyposażonym w tarczę do siekania kapusty
przełóż do innego naczynia.
4.
Unieś ramię robota, zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne.
5.
Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, umieść w misie robota. Ustaw temperaturę misy na 160°C uruchom robot ustawiając pokrętło w pozycję „min”
6.
Gdy boczek i kiełbasa będą już rumiane, dodaj kapustę kiszoną i połowę bulionu zmień temperaturę misy na 110°C gotuj 10 minutach
dodaj białą kapustę oraz wszystkie przyprawy, gotuj 15 minutach
7.
na koniec dodaj przecier pomidorowy, duś jeszcze 5 minut.
Można podawać z pieczywem lub ziemniakami