Danie główne

Stir-fry z krewetkami i papryką

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Z pomocą kostkarki przygotuj wszystkie papryki, krojąc je w kostki o wymiarach 1x1 cm.

2

Z pomocą malaksera posiekaj cebulę i czosnek.

3

Unieść ramię robota Cooking Chef, zamontuj osłonę przed temperaturą oraz mieszadło uniwersalne.

4

Do misy robota dodaj niewielką ilość oliwy, ustaw temperaturę na 180 stopni i odczekaj minutę, aż oliwa się rozgrzała.

5

Ustaw czas na 5 minut i potwierdź. Ustaw opóźnienie mieszania na 5 i potwierdź. Nie unosząc ramienia robota dodaj posiekany czosnek i cebulę, smaż przez 1 minutę.

6

Dodaj papryki pokrojone w kostkę i smaż przez kolejne 2 minuty. Po upływie 2 minut dodaj krewetki.Dodaj chiński makaron, odczekaj 2 minuty.

7

Upewnij się że krewetki nie są już surowe, wyłóż danie na talerze. Dopraw pieprzem, polej sosem sojowym, posyp liściami bazylii.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- kostkarka

SKŁADNIKI:

papryka czerwona
1 szt
papryka zielona
1 szt
papryka pomarańczowa
1 szt
makaron chiński
100g
cebula
1 szt
czosnek
1 szt
obrane i oczyszczone krewetki
10 szt
bazylia
oliwa z oliwek
sos sojowy

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.