Danie główne

Ragu wołowe z kurkami

  • Z mięsem
  • Średni
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

300 g zrazówki wołowej
200 g pomidorków koktajlowych
200 g kurek
2 cebule
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
szczypta tymianku
szczypta rozmarynu
300 ml bulionu
50 g masła klarowanego

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże. Zrazówkę pokrój w mniejsze części umieść w malakserze. Siekaj 10-15 sekund ustawiając prędkość pracy robota na „3”

podobnie uczyń z cebulą

2.

masło klarowane umieść w misie robota, ustaw temperaturę misy na 160°C, w ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne.

3.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję „min”

4.

Na gorące masło wrzuć wołowinę, cebulę oraz wszystkie przyprawy.

Smaż 10 minut, następnie podlej bulionem, zmniejsz temperaturę misy do 110°C

dodaj umyte kurki i pomidorki duś całość przez około 25-30 minut

 

podawaj z makaronem lub pieczywem

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.