Danie główne
Ragu wołowe z kurkami
- Z mięsem
- Średni
- Do 60 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże. Zrazówkę pokrój w mniejsze części umieść w malakserze. Siekaj 10-15 sekund ustawiając prędkość pracy robota na „3”
podobnie uczyń z cebulą
2.
masło klarowane umieść w misie robota, ustaw temperaturę misy na 160°C, w ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne.
3.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję „min”
4.
Na gorące masło wrzuć wołowinę, cebulę oraz wszystkie przyprawy.
Smaż 10 minut, następnie podlej bulionem, zmniejsz temperaturę misy do 110°C
dodaj umyte kurki i pomidorki duś całość przez około 25-30 minut
podawaj z makaronem lub pieczywem