Danie główne
Pulpety rybne
- Ryba
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże.
W malakserze umieść filety rybne, uruchom robot ustawiając prędkość „3” siekaj mięso ryb przez około 30 sekund
to samo zrób z szalotką i ziołami
2.
masę umieść w misie robota, dodaj 2 jajka oraz 30 g bułki tartej.
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło „K” uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję „2” po 3 minutach mięso będzie już dobrze wyrobione.
4.
Łyżką zabieraj małe porcje z misy, każdą uformuj w kulę i obtocz rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej
5.
Smaż na średnim oleju 2 minuty z każdej strony.
Pulpety można podawać w zupie, sosie lub saute
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże. W malakserze umieść filety rybne, uruchom robot ustawiając prędkość „3” siekaj mięso ryb przez około 30 sekund
to samo zrób z szalotką i ziołami
masę umieść w misie robota, dodaj 2 jajka oraz 30 g bułki tartej. W ramieniu robota zamontuj mieszadło „K” uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję „2” po 3 minutach mięso będzie już dobrze wyrobione.
Łyżką zabieraj małe porcje z misy, każdą uformuj w kulę i obtocz rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej
Smaż na średnim oleju 2 minuty z każdej strony.
Pulpety można podawać w zupie, sosie lub saute |