Danie główne

Pulpety rybne

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże.

W malakserze umieść filety rybne, uruchom robot ustawiając prędkość  „3” siekaj mięso ryb przez około 30 sekund

to samo zrób z szalotką i ziołami

2.

masę umieść w misie robota, dodaj 2 jajka oraz 30 g bułki tartej. 

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło „K” uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję „2” po 3 minutach mięso będzie już dobrze wyrobione.

4.

Łyżką zabieraj małe porcje z misy, każdą uformuj w kulę i obtocz  rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej 

5.

Smaż na średnim oleju 2 minuty z każdej strony.

 

Pulpety można podawać w zupie, sosie lub saute

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże.

W malakserze umieść filety rybne, uruchom robot ustawiając prędkość „3” siekaj mięso ryb przez około 30 sekund

 

to samo zrób z szalotką i ziołami

 

masę umieść w misie robota, dodaj 2 jajka oraz 30 g bułki tartej.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło „K” uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję „2” po 3 minutach mięso będzie już dobrze wyrobione.

 

Łyżką zabieraj małe porcje z misy, każdą uformuj w kulę i obtocz rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej

 

Smaż na średnim oleju 2 minuty z każdej strony.

 

Pulpety można podawać w zupie, sosie lub saute

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- malakser

SKŁADNIKI:

300 g filetów z dorsza
300 g filetów z łososia
4 jajka
50 g bułki tartej
natka pietruszki
koperek
1 szalotka

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.