• Pasta z pieczonych buraków

Przystawka

Pasta z pieczonych buraków

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

300 g buraków
2 ząbki czosnku
4 łyżki tartego parmezanu
4 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki soku z cytryny, ewentualnie więcej do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz

Przepis podstawowy

1

Upiecz buraki ze skórką w folii aluminiowej w piekarniku nastawionym na 180 stopni (grzałka góra-dół). Buraki po wbiciu widelca powinny być miękkie. Po upieczeniu ściągnij skórę z buraków i włóż je do misy blendera.

2

Do blendera dodaj 2 ząbki czosnku, parmezan, ziarna słonecznika i łyżkę oliwy z oliwek. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.