Przystawka

Krem czekoladowo-orzechowy

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Wsyp migdały i orzechy laskowe na blachę do pieczenia, podpraż je w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 10 minut. Ostudź.

2

Zamontuj malakser z ostrzem do krojenia. Przełóż orzechy i migdały do malaksera. Uruchom malakser, aż do momentu uzyskania pasty.

3

Dodaj do misy robota Cooking Chef: mleko, mleko w proszku, miód i zamontuj mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę na 100 stopni, opóźnienie mieszania na 5. Roztop.

4

Dodaj czekoladę i krem do misy, ustaw temperaturę 55 stopni. Rozpuść.

5

Przełóż całość do blendera i zamontuj go w robocie. Mieszaj aż mieszanina będzie gładka

6

Przełóż masę przez sitko do słoika. Przestudź zanim wstawisz do lodówki. Odstaw na 24h.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

zblanszowane migdały
40g
zblanszowane orzechy laskowe
160g
tłuste mleko
40 ml
mleko w proszku
60 g
miód akacjowy
40 g
mleczna czekolada
150 g
gorzka czekolada
150 g

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.