• Pasta z białej fasoli

Przystawka

Pasta z białej fasoli

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 puszka białej fasoli (400 g)
2 ząbki czosnku
2 łyżki pasty sezamowej tahini
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki suszonego majeranku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Przepis podstawowy

1

Na rozgrzanej patelni na łyżce oliwy z oliwek podsmaż pokrojony w plasterki czosnek i suszony majeranek.

2

Do misy blendera włóż odsączoną i przepłukaną na sitku białą fasolę, czosnek i majeranek, pastę tahini, sok z połowy cytryny i 2 łyżki oliwy z oliwek. Zmiksuj na gładką pastę. Dopraw solą i pieprzem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.