• Czekoladowe babeczki z mlekiem kokosowym

Deser

Czekoladowe babeczki z mlekiem kokosowym

  • Wege
  • Średni
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

150 g mąki pszennej
2 łyżki gorzkiego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody
100 g cukru
75 g masła
1 jajko
125 ml mleka kokosowego
100 g czekolady białej, mlecznej, gorzkiej (w dowolnej proporcji)
2 łyżki jogurtu naturalnego
6 kostek białej czekolady

Przepis podstawowy

1

Wymieszaj w misie robota składniki suche, czyli mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier.

2

W kąpieli wodnej rozpuść masło i dodaj do misy.

3

Jajko roztrzep z mlekiem kokosowym i dodaj do misy robota.

4

Pokrój czekoladę w kosteczkę i dodaj do reszty składników.

5

Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą mieszadła typu K. Rozłóż masę do papilotek i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół bez termoobiegu) na 25 minut.

6

Roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej i lekko ją przestudź. Następnie dodaj do niej jogurt naturalny i energicznie wymieszaj. Polej polewą gotowe babeczki. Smacznego!

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.