Deser
Czekoladowe babeczki z mlekiem kokosowym
- Wege
- Średni
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Wymieszaj w misie robota składniki suche, czyli mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier.
2
W kąpieli wodnej rozpuść masło i dodaj do misy.
3
Jajko roztrzep z mlekiem kokosowym i dodaj do misy robota.
4
Pokrój czekoladę w kosteczkę i dodaj do reszty składników.
5
Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą mieszadła typu K. Rozłóż masę do papilotek i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół bez termoobiegu) na 25 minut.
6
Roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej i lekko ją przestudź. Następnie dodaj do niej jogurt naturalny i energicznie wymieszaj. Polej polewą gotowe babeczki. Smacznego!