• Łosoś podany na sałatce w zielonym sosie

Przystawka

Łosoś podany na sałatce w zielonym sosie

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

- malakser

SKŁADNIKI:

150 g łososia ( pieprz cytrynowy, sól)
80 g sałaty lodowej
40 g ogórka
40 g pomidora
Kiełki cebuli do dekoracji
Sos zielony:
Oliwa z oliwek
garść szpinaku
czosnek
Sól, pieprz

Przepis podstawowy

1

Przypraw łososia pieprzem cytrynowym i solą. Ustaw temperaturę piekarnika na 170°C na 15 min i piecz łososia.

2

Zamontuj malakser z tarczą do krojenia. Pokrój pomidora i ogórka.

3

Porwij sałatę lodową dodaj pomidora i ogórka. Włóż na sałatkę łososia.

4

Szpinak zblenduj dodaj oliwę z oliwek czosnek, sól i pieprz

5

Powstałym sosem polej sałatkę i udekoruj kiełkami cebuli, cytryną.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.