• Najprostsza beza

Przystawka

Najprostsza beza

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Unieś głowicę robota , zamontuj trzepaczkę. Włącz piekarnik i nastaw temperaturę na 90 stopni.

2

Dodaj białka do misy i włącz ubijanie, stopniowo zwiększając obroty na maksymalne.

3

Stopniowo dodawaj cukier do misy. Obserwuj konsystencję bezy - prawidłowo ubita powinna być gładka i błyszcząca, bez chropowatości i dziurek.

4

Za pomocą łyżki utwórz nieduże rozetki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 1 godzinę.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

białka jaj
2 szt
drobny cukier do wypieków
125g

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.