Deser
Tiramisu na biszkopcie
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na gęstą pianę, dodać żółtka. Delikatnie wymieszać. Połączyć mąki i przesiać przez sito do masy. Przelać do formy. Piec w temperaturze 150' przez 35min. Po upieczeniu ostudzić.
2
Masa: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać cukier puder i ubić . Dodać mascarpone i likier czekoladowy. Wymieszać. Białka ubić na puszystą pianę i dodać do gotowej masy.
3
Zaparzyć 2 filiżanki kawy. Dolać likier kokosowy.
4
Podzielić biszkopt na 3 płaty. Na dno formy położyć pierwszy blat. Nasączyć go kawą. Na blat dodać masę i posypać kakao. Powtórzyć każdą czynność aż do wykończenia składników.
5
Wstawić do lodówki na 40 min