• Jagodowe coulis

Deser

Jagodowe coulis

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Zamocuj przystawkę do przecierania owoców w przedniej części robota kuchennego.

2

Przeciśnij owoce jagodowe przez wyciskarkę, zbierając coulis w dzbanku. Pulpa trafi w tym czasie do misy. W razie potrzeby można ponownie przecisnąć pulpę przez wyciskarkę, aby uzyskać jak najwięcej coulis. W dzbanku powinno znaleźć się około 400 ml coulis.

3

Coulis można dodawać do jogurtu greckiego, ulubionej owsianki czy lodów.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- przecierak do owoców

SKŁADNIKI:

owoce jagodowe
500 g

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.