• Mini bułki do burgerów

Danie główne

Mini bułki do burgerów

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Dodaj do misy robota mleko, masło, 1 jajko i zamocuj trzepaczkę, miskuj na wolnych obrotach.

2

Odepnij trzepaczkę, zamocuj hak do ciasta, dodaj mąkę, drożdże, cukier i sól. Ugniataj przez około 7 minut.

3

Zdejmij misę, przykryj wilgotną szmatką i odstaw na godzinę, ciasto urośnie.

4

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni

5

Wyjmij ciasto z misy i uformuj z niego 12 jednakowej wielkości kulek. Rozłóż na blasze do pieczenia, odstaw na kolejne 20 minut.

Za pomocą pędzelka przetrzyj każdą kulkę od góry roztrzepanym jajkiem.Wstaw do piekarnika na 20 minut. Po wyjęciu ostudź.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

mleko
250ml
roztopione masło
30g
jajko
2 szt
mąka
400g
drożdże
7g
cukier puder
60g

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.