• Gaspacho z ogórkami małosolnymi

Zupa

Gaspacho z ogórkami małosolnymi

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 kg pomidorów
2 papryki czerwone
3 ogórki małosolne
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
150 ml soku z ogórków kiszonych lub z kiszonej kapusty
Szczypta soli
Pieprz
2 łyżki octu winnego
Oliwa

Przepis podstawowy

1

Pokroić wszystkie warzywa, posolić (uwaga bo ogórki są już słone!), popieprzyć i pozostawić na 20-30 min aż warzywa puszczą soki

2

Warzywa wrzucić do blendera, dodać ocet i wodę po ogórkach lub kapuście. Miksować na gładką zupę. Pod koniec miksowania dodać oliwę

3

Zupę schłodzić w lodówce. Podawać schłodzoną z grzankami z czerstwego pieczywa.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.