Danie główne

Polędwiczka z warzywami i sosem holenderskim

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło uniwersalne

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

300 g buraków
400 g polędwiczki wieprzowej
250 ml bulionu
2 ziemniaki
1 brokuł
4 żółtka
100 g masła
2 łyżki śmietanki 30%
6 łyżek oleju
kilka grzybów kurek
sól
pieprz

Przepis podstawowy

1. 

W ramieniu rbta zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne

2.

Do misy robota wlej nieco oleju. Ustaw temperaturę misy na 150 st.C.

3.

Polędwiczki pokrój w medaliony, umieść w misie, uruchom robot na redkośc minimalną z 5 sekundową pauzą. Smaż polędwiczki 10 minut

4.

Do mięsa dodaj bulion oraz pokrojone w plastry ziemniaki, różyczki brokułów i kurki duś przez 10-12 minut nei zmieniając ustawień prędkości a jedynie zmniejszając temperaturę misy do 95 st. C. Po wskazanym czasie przelej do rondelka i odstaw.

5.

Nieobrane buraczki, umieść w misie robota, podlej olejem oraz bulionem, duś w temperaturze 110 st.C. przez 45 min. Gdy zmiękną obierz i odstaw.

6. 

W misie robota umieść żółtka, ustaw temaperturę misy na 70 st. C. w ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na min. Gdy żółtka zaczną gęstnieć dodaj masło oraz śmeitankę, mieszaj przez około 2 minuty

7.

Polędwiczkę podawaj z warzywami oraz sosem. Danie nie musi być gorące ale powinno być conajmniej ciepłe 

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.