Danie główne
Polędwiczka z warzywami i sosem holenderskim
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło uniwersalne
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu rbta zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne
2.
Do misy robota wlej nieco oleju. Ustaw temperaturę misy na 150 st.C.
3.
Polędwiczki pokrój w medaliony, umieść w misie, uruchom robot na redkośc minimalną z 5 sekundową pauzą. Smaż polędwiczki 10 minut
4.
Do mięsa dodaj bulion oraz pokrojone w plastry ziemniaki, różyczki brokułów i kurki duś przez 10-12 minut nei zmieniając ustawień prędkości a jedynie zmniejszając temperaturę misy do 95 st. C. Po wskazanym czasie przelej do rondelka i odstaw.
5.
Nieobrane buraczki, umieść w misie robota, podlej olejem oraz bulionem, duś w temperaturze 110 st.C. przez 45 min. Gdy zmiękną obierz i odstaw.
6.
W misie robota umieść żółtka, ustaw temaperturę misy na 70 st. C. w ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na min. Gdy żółtka zaczną gęstnieć dodaj masło oraz śmeitankę, mieszaj przez około 2 minuty
7.
Polędwiczkę podawaj z warzywami oraz sosem. Danie nie musi być gorące ale powinno być conajmniej ciepłe