Danie główne
Quiche z pieczonym burakiem i serem pleśniowym
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota umieść wszystkie składniki ciasta. Zamontuj mieszadło K, uruchom robot stopniowo dochodząc do predkości 4.
Wyrobione ciasto umieść w lodówce na 2 godziny
2.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Z jaj, żółtek, mleka, śmietanki i mascarpone przygotuj masę jajeczną. Ubijaj składniki przez około 1 minutę z prędkością 3-4
3.
Ciasto rozwałkuj między dwoma kawałkami pergaminu, wyłóż na formę do tarty. Wypełnij masą jajeczną, następnie obłóż kawałkami sera i plastrami pieczonego buraka
4.
Quiche zapiekaj w piekarniku nagrzanym do teperatury 180 st. C. przez 30 minut. Schłódź. Podawaj odgrzany