1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Flaki umieść w misie robota. Zalej wodą i gotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie ( temperaturę misy ustaw na 100 st. C.)
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Warzywa zsztakuj (cebulę sobno) ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 3
3.
Do misy robota wrzuć poszatkowane warzywa, pręgę wołową okrojona w paseczki, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Ustaw temperaturę misy na 100 st. C i gotuj około 30 minut.
4.
Flaczki dopraw, dodaj koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut.
5.
Przygotuj ptelnię. Rozgrej na niej masło. Dodaj wczesniej zszatkowaną cebulę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj.
Zasmażkę dodaj do flaków i ponownie zagotuj.
Najlepiej smakują następnego dnia