Deser
Biszkopt pełnoziarnisty z anansem
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę
2.
W misie robota umieść białką z odrobiną soli. Ustaw prędkość pracy robota mieszaj na najwyższych obrotach robota przez 3-4 minuty aż piana będzie sztywna.
3.
Pod koniec ubijania, stopniowo dodawaj cukier, cukeir waniliowy oraz żółtka.
4.
Wyjmij misę, dodaj mąkę, delikatni wymieszaj szpatułką lub z pomocą mieszadła do przekładania
5.
Masę przelej do tortownicy. Na górze umieść plastry ananasa.
6.
Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
7.
Przed podaniem oprusz cukrem pudrem