Deser

Biszkopt pełnoziarnisty z anansem

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę

2.

W misie robota umieść białką z odrobiną soli. Ustaw prędkość pracy robota mieszaj na najwyższych obrotach robota przez 3-4 minuty aż piana będzie sztywna.

3. 

Pod koniec ubijania, stopniowo dodawaj cukier, cukeir waniliowy oraz żółtka.

4. 

Wyjmij misę, dodaj mąkę, delikatni wymieszaj szpatułką lub z pomocą mieszadła do przekładania 

5. 

Masę przelej do tortownicy. Na górze umieść plastry ananasa.

6.

Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

7.

Przed podaniem oprusz cukrem pudrem

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
6 jaj L
cukier waniliowy
100 g cukru trzcinowego
1 puszka ananasa w syropie

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.